Liliana_Uleia_event_planner

Event planneri ce au devenit in timp „samani” in aceasta industrie sunt oameni moderni ce au un mindset puternic care-i ajuta sa creeze experiente pentru publicul lor. Ei aduc „viata” evenimentului prin aplicarea a 5 reguli pe care te invit sa le citesti cu atentie:
1. Creativitate inainte de toate.
Deschide bine ochii si cauta creativitatea din fiecare aspect al vietii. Indiferent daca te afli la un festival, in oras cu prietenii sau pur si simplu te plimbi pe strada, incerca sa fii constient de tot ce se afla in jurul tau. Cele mai bune concepte de evenimente apar atunci cand iti lasi mintea sa se relaxeze si sa observe autenticitatea mediului inconjurator.
Nu te lasa inspirat doar de lumea evenimentelor, priveste creativitatea din filme, piese de teatru, galerii de arta, noi locuri deschise in oras, muzee si multe altele.
Ai incredere in furnizorii tai, ce sunt responsabili de vizualul evenimentului si cere-le parerea privind implicarea lor in eveniment- graphic designeri, fotografi, designeri de mobilier, artisti etc.
Desigur, resarch-ul este si el o parte importanta din procesul creativ si sustine actul creativ, insa daca te vei supune la creativitate sub diverite forme in mod constant, vei reusi sa reusii sa devii din ce in ce mai bun.
2. Gaseste-ti un mentor in care sa ai incredere.
Chiar si cei mai buni se consulta, cer sfaturi si intreaba pana inteleg. Atunci cand inveti pentru prima oara un lucru, ai grija sa-l inveti bine de la inceput si chiar sa aduci un plus de valoare. In aceasta industrie, este recomandat sa ai un sef care are o experienta cat mai vasta in domeniu, care te incurajeaza sa-ti exprimi parerea dar iti atrage atentia atunci cand lucrurile nu respecta promisiunea pe care ai facut-o clientului. Invata de la cei mai buni ca sa devii unul dintre ei.
3. Proactivitatea face diferenta.
De mult timp, nu mai este suficient doar sa livrezi clientului ceea ce el a cerut. In orice prezentare de eveniment, nu uita sa-ti surprinzi in mod placut audienta si sa vii cu o parte de proactive care pot aduce un plus de valoare evenimentului.
Lista de proactive reprezinta un element diferentiator important intre tine si competitie. Clientul tau o sa simta implicarea ta si o sa inteleaga de ce este bine sa porneasca la drum alaturi de un profesionist, care-i livreaza peste asteptari. Desigur, ai grija ca ideile prezentate sa fie valabile si fezabile.
4. Organizeaza-te pe tine si pe cei cu care lucrezi.
Este binecunoscut faptul ca orice event planner de succes este un adevart as in ale’organizarii. Daca de mic esti obisnuit sa-ti faci liste cu ce ai de facut, sa verifici lista si sa tai item-urile de pe lista pe masura ce le-ai rezolvat, atunci acest job o sa fie unul placut pentru tine. In caz contrar, nu te descuraja, deoarece astazi exista o serie de tool-uri gratuite care te ajuta sa te organizezi eficient, atat pe tine, cat si pe echipa ta.
5. Intampina neprevazutul ca un supererou.
De ce singurul lucru pentru care nu ai avut un plan de rezerva a mers prost? Neprevazutul isi poate face aparitia la orice eveniment, insa, aceste situatii fac diferenta intre un organizator de evenimente pe care ceilalti il privesc ca un erou si unul care nu s-a pregatit suficient pentru aceasta industrie in permanenta schimbare. Gandeste calm si rational in situatiile de criza, deoarece in acest mod vei reusi sa gasesti rapid o solutie. Rezolva situatiile neplacute in mod responsabil, asuma-ti greselile tale sau ale echipei si ai grija ca tensiunea interna sa nu se vada in exterior.

Nu exista o reteta a succesului, pe care sa o urmezi pas cu pas, insa atitudinea pozitiva si un proces continu de learning te vor ajuta sa ajungi la cea mai buna varianta a ta de event planner. Evenimentele sunt organizate de catre oameni pentru oameni. Nu uita acest lucru si nu uita ca in calitate de organizator de evenimente esti motorul care pune rotitele in miscare, responsabil de fericea multor oameni.