Event plannerii care au devenit în timp „șamani” în această industrie sunt oameni moderni ce au un mindset puternic care-i ajută să creeze experiențe pentru publicul lor. Ei aduc „viață” evenimentului, prin aplicarea a 5 reguli pe care te invit să le citești cu atenție:

1.Creativitate înainte de toate

Deschide bine ochii și caută creativitatea din fiecare aspect al vieții. Indiferent dacă te afli la un festival, în oraș cu prietenii sau pur și simplu te plimbi pe stradă, încearcă să fii conștient de tot ce se află în jurul tău. Cele mai bune concepte de evenimente apar atunci când îți lași mintea să se relaxeze și să observe autenticitatea mediului înconjurător.
Nu te lăsa inspirat doar de lumea evenimentelor, privește creativitatea din filme, piese de teatru, galerii de artă, noi locuri deschise în oraș, muzee și multe altele.
Ai încredere în furnizorii tăi, care sunt responsabili de vizualul evenimentului și cere-le părerea privind implicarea lor în eveniment: graphic designeri, fotografi, designeri de mobilier, artiști etc.
Desigur, research-ul este și el o parte importantă din procesul creativ și susține actul creativ, însă, dacă te vei supune la creativitate sub diferite forme în mod constant, vei reuși să devii din ce în ce mai bun.

2.Găsește-ți un mentor în care să ai încredere

Chiar și cei mai buni se consultă, cer sfaturi și întreabă până înțeleg. Atunci când înveți pentru prima oară un lucru, ai grijă să-l înveți bine de la început și chiar să aduci un plus de valoare. În această industrie, este recomandat să ai un șef care are o experiență cât mai vastă în domeniu, care te încurajează să-ți exprimi părerea, dar îți atrage atenția atunci când lucrurile nu respectă promisiunea pe care ai făcut-o clientului. Învață de la cei mai buni, ca să devii unul dintre ei.

3.Proactivitatea face diferența

De mult timp nu mai este suficient doar să livrezi clientului ceea ce el a cerut. În orice prezentare de eveniment, nu uita să-ți surprinzi în mod plăcut audiența și să vii cu o parte de proactive care pot aduce un plus de valoare evenimentului.
Lista de proactive reprezintă un element diferențiator important între tine și competiție. Clientul tău o să simtă implicarea ta și o să înțeleagă de ce este bine să pornească la drum alături de un profesionist, care-i livrează peste așteptări. Desigur, ai grijă ca ideile prezentate să fie valabile și fezabile.

4.Organizează-te pe tine și pe cei cu care lucrezi

Este binecunoscut faptul că orice event planner de succes este un adevărat as în ale organizării. Dacă de mic eșți obișnuit să-ți faci liste cu ce ai de făcut, să verifici lista și să tai item-urile de pe listă pe măsură ce le-ai rezolvat, atunci acest job o să fie unul plăcut pentru ține. În caz contrar, nu te descuraja, deoarece astăzi există o serie de tool-uri gratuite care te ajută să te organizezi eficient, atât pe tine, cât și echipa ta.

5.Întâmpină neprevăzutul ca un supererou

De ce singurul lucru pentru care nu ai avut un plan de rezervă a mers prost? Neprevăzutul își poate face apariția la orice eveniment, însă aceste situații fac diferența între un organizator de evenimente pe care ceilalți îl consideră un erou și unul care nu s-a pregătit suficient pentru această industrie în permanentă schimbare. Gândește calm și rațional în situațiile de criză, deoarece, în acest mod, vei reuși să găseșți rapid o soluție. Rezolvă situațiile neplăcute în mod responsabil, asumă-ți greșelile tale sau ale echipei și ai grijă ca tensiunea internă să nu se vadă în exterior.

Nu există o rețetă a succesului pe care să o urmezi pas cu pas, însă atitudinea pozitivă și un proces continuu de învățare te vor ajuta să ajungi la cea mai bună variantă a ta de event planner. Evenimentele sunt organizate de către oameni pentru oameni. Nu uita acest lucru și nu uita că, în calitate de organizator de evenimente, ești motorul care pune rotițele în mișcare, responsabil de fericirea multor oameni.